top of page
wave_1-02.png

By Liek. is een creatieve studio voor grafisch vormgeven, fotografie en video in Gouda. 

byLiek0733.jpg

Over Unstockable

Wie ben ik?

 

Hi, ik ben Lieke. Ik woon al een aantal jaar met mijn rode kater Fred in Gouda. Je weet wel, die stad van de kaarsen, stroopwafels en de kazen. En dus van mij en Fred. Ik wandel graag door de binnenstad, doe mijn boodschappen op de markt en gluur naar binnen bij alle mooie grachtenpanden. Vaak sleep ik een analoge camera mee om het moois wat ik tegenkom vast te leggen. Ook zit ik graag aan de Markt op het terras met mijn lieve vrienden en kan je mij zo nu en dan in de Goudse Schouwburg vinden. Naast dat ik in de zaal zit, sta ik met de Theaterbakkerheij (de lokale theatervereniging) ook wel eens op het podium. 

Website by Liek5877 copy.jpg

Hoe het begon?

Tien jaar geleden begon mijn liefde voor fotograferen. Ik sleepte iedereen die het maar wilde, of eigenlijk; die ik wilde, voor de camera. Vriendinnetjes, familie, katers, opa’s, oma’s en toevallige voorbijgangers. Ik was zo fanatiek met fotografie bezig dat ik tijdens mijn studie Allround Styling een uitstapje maakte naar een ander vakgebied: styling en design.

 

In 2015 studeerde ik af aan Academie Artemis en sindsdien heb ik het papiertje HBO Allround Styling | Mode, media, interieur en food in the pocket. Na mijn studie was ik ervan overtuigd dat ik wilde fotograferen en ben ik hierin verder gegaan. De kennis van mijn studie komt hierbij gelukkig goed van pas!

Zakelijke fotografie, maar dan net even anders

ijn fotografie stijl is te omschrijven als fris, stijlvol en kleurrijk. Ik geloof in verder kijken dan een 'standaard. Niet teveel poespas (ook niet als ie Fred heet), met de focus op emotie en sfeer.

Ik fotografeer alles: van mode tot ondernemers en van interieur tot restaurants.

​Tijdens het fotograferen let ik op het totaalplaatje: locatie, concept en styling. Hierin komen mijn opleiding en het fotograferen weer samen. Ik werk graag samen aan het ontwikkelen van het ideale concept. Elkaar inspireren, vooraf en tijdens het fotograferen, vind ik het leukste wat er is.

wave_1-01.png

Hey, you made it to the end!

Nu weet je het een en ander over mij, maar ik vind het nog leuker om jou te leren kennen! Zin in een kopje koffie? In Gouda zijn veel leuke plekjes. Maar ik kom natuurlijk ook graag bij jou langs.

Maak een afspraak
bottom of page